Håb i krisetid

Gode muligheder, der trodser corona

Få hjælp af frivillige eller bliv frivillig hjælper


SnakSammen: Digitale besøg

Hvis du har en mobiltelefon med kamera eller en komputer med kamera, kan du uden at installere besværlige programmer få en frivillig samtale-ven fra Røde Kors, som du kan se mens I snakker. Det er Boblberg og Røde Kors, der tilbyder de digitale besøg SnakSammen.

Book en samtale på SnakSammens hjemmeside. 

Der er så meget andet vi kan sammen

I Det rigtige Match! samarbejder Hjemmeplejen og frivillige i Sorø om at skabe livskvalitet for ældre. Selvom vi ikke kan have fysisk samvær, er der så meget andet vi kan sammen – f.eks. via telefon eller en af de mange elektroniske platforme.

Måske har du lyst til en snak, eller kender en, der har. Eller hvad med at få læst op af dagens avis eller en god bog?

Kontakt Det rigtige Match! på tlf.: 20517220 eller 57804740, så forsøger de at finde en frivillig til netop det, du har lyst til.

Telefoniske besøgsvenner for ældre

HolbergCentrets Venner er en flok glade og livlige frivillige for de ældre beboere på HolbergCentret. De er opmærksomme på, at corona-krisen opleves ekstra vanskelig for ældre, der måske lever alene og ikke har mange at tale med. Derfor tilbyder de nu at ringe til ældre og få en hyggelig snak om livet, vanskeligheder, glæder, sorger, bekymringer, vejret og hvad der nu ellers falder for.

Kontakt HolbergCentrets Venner alle hverdage kl. 11-14 på tlf.: 23490289, så finder de en frivillig, der vil ringe til dig eller den du henvender dig for.

Rådgivning for selvmords-truede og selvmords-pårørende

NEFOS, Netværket for selvmordsramte, er opmærksomme på at corona-krisen ripper op i alt muligt svært, og at mange har brug for at kunne kontakte en udenfor familien.

De tilbyder telefonisk støtte og rådgivning til personer der går med selvmordstanker, har forsøgt selvmord eller deres pårørende.

Ring til NEFOS alle ugens dage kl. 9-18 på 51909584 eller 63121226.

Få et øjebliks ro med en historie eller sang på telefonen

Vil du gerne høre en historie fra gamle dage, så vil Foreningen 1684-1862 gerne læse en op for dig i telefonen. De kan også synge en Ingemanns-sang sammen med dig eller for dig - både salmer og sange.

Dette kan give ro og trøst, og få tankerne væk fra krisen for en stund. 

Ring til Foreningen 1684-1862 på tirsdage dage kl. 17-21 på 53313311, så finder de en frivillig, der vil synge eller fortælle en historie for dig. 

Telefonven gennem Ældretelefonen

Ældre der oplever at blive isoleret i forbindelse med corona-krisen tilbydes en telefonven gennem Ældresagens Ældretelefon.

Tilmeld dig på deres hjemmeside eller ring hverdage kl. 9-15 på 82820300.

Hey, kan vi hjælpe dig?

Alle børn kan ringe til Børnetelefonen alle dage kl. 11-23 på 116111.

På Børnetelefonens hjemmeside er der masser af tips, gode råd, svar på spørgsmål og andre børn der fortæller.

For unge

Ring til Headspace-linjen alle dage kl. 12-18 på 25970000.

Der er også mulighed for chat mandag-torsdag kl. 12-18.

Anonym rådgivning

Alle kan ringe til PsykInfo og få anonym rådgivning - både personer med psykisk sygdom og deres pårørende, venner, fagpersoner og andre interesserede.

Ring mandag-onsdag samt fredag kl. 9-15 og torsdag kl. 14-18 på 70250260.

Psykologisk rådgivning

We.Care tilbyder gratis pyskologisk rådgivning via skrift og video til corona-ramte danskere.

Ring på 60703335

Haverefugiet - Stille onsdage

Haverefugiet vurderer at det er nødvendigt at fortsætte med Stille onsdage: Helbredende skovture for stressramte. De følger naturligvis myndighedernes restriktioner på afstande og antal personer der kan gå sammen. Har du brug for at gå med, så ring til Haverefugiet på 23734711.

Fra mig til dig

På Mødrehjælpen Ringsted-Sorø’s facebook-gruppe kan familier komme i kontakt og hjælpe hinanden.

Hjemmekarantæne Sorø og omegn

En facebookgruppe, hvor man kan tilbyde sin hjælp og man kan modtage hjælp hvis man er i karantæne, kronisk syg eller på anden måde udsat og derfor ikke kan foretage indkøb, lufte sin hund, gå på apoteket eller lignende.

Der er mange frivillige hjælpere i gruppen, og de opfordrer alle der overvejer at få hjælp: Sidder du/I derude og er i tvivl om du bør bede om hjælp, så gør det.

Corona Hjælpenetværk, Røde Kors

I Røde Kors’ Corona Hjælpenetværk kan alle der er syge, i karantæne eller særligt udsat for smitte få praktisk hjælp til fx indkøb, afhentning af pakker, hundeluftning mv.

Udfyld formularen på deres hjemmeside eller ring på 35299660 alle dage kl. 9-19.

Særligt til borgere med KOL og andre lungelidelser

I forbindelse med corona-epidemien tilbyder Lungeforeningen særlige råd, guides, inspiration og motionsøvelser til borgere med KOL og andre lungelidelser.

Det er også muligt at ringe til Lungeforeningen mandag-fredag kl. 10-15 på 35 25 71 76 .

Kræftlinjen, Sammenholdet

På Kræftlinjen kan du få professionel rådgivning. Ring på hverdage mellem kl. 9 og kl. 21 og i weekenden mellem kl. 12 og kl. 17 på 80 30 10 30.

Hvis der er ventetid på Kræftlinjen, er du meget velkommen til at ringe til din lokale kræftrådgivning, som også yder telefonisk rådgivning. Ring fx til Kræftrådgivningen i Næstved på 70 20 26 46

Sammenholdet er en gratis app til kræftpatienter og deres familie, venner og bekendte. Sammenholdet gør det nemt at kommunikere og koordinere hjælp. Hent den på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.

Kræftens Bekæmpelse har også flere andre tilbud i forbindelse med corona-krisen.

Hjertelinjen

Hjertelinjen er åben alle hverdage kl. 9-16. Ring på på 70 25 00 00.

Diabetesforeningens rådgivning

I Diabetesforeningen kan du få rådgivning alle hverdage kl. 9-15 og kl. 18-20. Ring på 63 12 14 16.

Rådgivnings-team

Parkinsonforeningen har et team med bl.a. fysioterapeut, sygeplejerske og psykolog, som yder telefonisk rådgivning. De har forskellige tefonnumre og træffetider, som du kan se på foreningens hjemmeside.

Du kan ringe til Parkinsonforeningen alle hverdage kl. 10-14 på 36 35 02 30.

Demenslinjen

Demenslinjen er åben alle hverdage kl. 9-15. Ring på 58 50 58 50.

På Alzheimerforeningens hjemmeside kan du også finde råd og vejledning om, hvordan man i forbindelse med corona skal forholde sig, hvis man er pårørende til en person med demens.

Gigtforeningens Rådgivning

Gigtforeningen har et team med bl.a. ergoterapeut, fysioterapeut og socialrådgivere, som yder telefonisk rådgivning. De har forskellige tefonnumre og træffetider, som du kan se på foreningens hjemmeside.

Du kan ringe til foreningen mandag-torsdag kl. 9-16 og fredag kl. 11-15 på 39 77 80 80.

På Gigtforeningens hjemmeside kan du også finde mange gode øvelser, som du kan lave der hjemme.

Corona hjælp Sorø

En facebookgruppe for dem, der vil være med til at gøre en forskel for coronaramte i hjemmekarantæne i Sorø og omegn med indkøb og anden praktisk hjælp.

Faery Meadows styrker det mentale helbred

At bevare et godt mentalt helbred er en af udfordringerne, når vores muligheder for at mødes begrænses. Faery Meadows har oprettet denne facebookgruppe, som et sted til at hente idéer og inspiration til aktiviteter, der styrker det mentale helbred.

Psykisk førstehjælp

AKUTtilbuddet.dk har samlet en oversigt over rådgivningstjenester, hvor du kan få rådgivning om psykiske problemer.

Danmark synger

Vær med til at bygge bro og bakke op om fælleskabet ved at synge fra vinduer, altaner og haver.

Danmark synger på DR1 og P2 hver dag kl. 9.05 og andre tidspunkter.


Foreningsdrift, generalforsamlinger mv under corona-epidemien

Center for Frivilligt Socialt Arbejde giver gode råd og vejledning om foreningsdrift, generalforsamlinger mv i forbindelse med corona-epidemien .

Sådan håndterer du corona-krisen i foreningen

DGI har også et væld af gode råd om, hvad foreninger kan gøre for at komme godt gennem corona-krisen.

Online værktøjer

Techsoup har samlet en række gode online værktøjer til foreninger, der arbejder hjemmefra. Der følger vejledning med på online kurser og blogindlæg, og det meste er gratis.

Informationer og redskaber til frivillige

Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark har samlet en nyttig oversigt over steder, hvor du kan hente informationer, redskaber mv til frivillig-indsatser i forhold til corona-epidemien.

Sorø Kommune på nødblus

Find informationer om hvordan Sorø Kommune håndterer corona-situationen.

Myndighedernes fælles corona-side

De danske myndigheder har etableret en fælles hjemmeside, hvor alle myndighedernes corona-relevante informationer er samlet.

Frivilligcenter Sorø • Tokesvej 1, 1. sal, 4180 Sorø • tlf. 29417092 • Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.